فیلتر زیبایی، فیلترینگ عزیت نفس!
تحلیل خبر خارجی     4 ماه قبل
47 SHARE

«به گزارش phys.org فیلتر جدید پلتفرم تیک‌تاک ویژگی‌های فیزیکی را به طوری بهبود می‌بخشد که تشخیص استفاده از فیلتر توسط کاربران دشوار می‌شود. این گزارش از تأثیر مخرب فیلتر بر عزت نفس کاربران، خصوصاً دختران می‌گوید. طی بررسی‌های انجام شده، استفاده از فیلتر در پسران به‌خاطر سرگرمی است درحالی که دختران برای زیباتر جلوه نمودن و در نهایت برای کسب لایک و تحسین استفاده می‌کنند؛ این به دلیل آن است که دختران برای داشتن آراستگی‌های زنانه در بهترین حالت، از الگوهای ترند شده در شبکه‌های اجتماعی تقلید می‌کنند. برای مثال؛ لب‌های بزرگ و پوست‌های عجیب!» 

در گزارش ارائه شده در راستای بررسی آسیب‌های سوء فیلترهای زیبایی بر دختران، صرفاً به پلتفرم‌ تیک‌تاک بسنده شده است. درحالی که در پلتفرم‌هایی چون اینستاگرام و اسنپ‌چت نیز همین آسیب‌ها وجود دارد و در بازه‌ی زمانی بیشتری نسبت به تیک تاک، فیلترهای زیبایی را ارائه نموده‌اند. از این رو این پلتفرم‌ها در بازتولید ایده‌آل‌گرایی زیبایی در دختران و تشدید رقابت در زیباجلوه‌کردن برای کسب لایک و فالور بیشتر که در میان دختران تبدیل به پدیده‌ای غالب شده است، در این ماجرا سهیم هستند و چه بسا سهم قابل توجهی دارند که متاسفانه گزارش با جهت‌گیری سیاسی که ایالات متحده آمریکا این‌روزها علیه تیک تاک به راه انداخته است سعی در سانسور تمام ابعاد مسئله دارد! 

در رقابت به راه افتاده جهت زیباجلوه نمودن، دختران زیادی در کانون توجهات و لایک‌ها قرار نمی‌گیرند، لذا این شکست به کاهش قابل توجه عزت نفس در دختران می‌انجامد. از طرفی دخترانی که موفق به کسب بیشترین لایک‌ها و تحسین‌ها شده‌اند به سمت و سوی گرداب خودپسندی هدایت می‌شوند، به طوری که حتی خود را به دلیل کسب توجهات فراوان واجد صلاحیت در راستای تجویز دارو، تجویز سبک زندگی، اظهار نظرهای نادرست و هیجانی در رابطه با کلان‌مسائل تخصصی جامعه می‌دانند! که نمود بارز این مسئله در کنشگری بسیاری از اینفلوئنسرها دیده می‌شود. 

اما دخترانی که در جهت کسب توجهات شکست خورده‌اند در مواجهه با این شکست یا در ورطه‌ی افسردگی غرق می‌شوند که این به دلیل خودکم بینی ناشی از تخریب عزت نفس‌شان است و یا در راستای کسب توجهات، لایک‌ها و تحسین‌ها با انجام اعمال جراحی گوناگون در جهت زیباتر دیده شدن خود گام برمی‌دارند. 

اینکه در عصر ۲۱‌ام کماکان تکثر زیبایی زنان نادیده انگاشته می‌شود و زنان به واسطه‌ی تکنولوژی‌ های به روز به ورطه‌ی خودشی انگاری افتاده‌اند، ممکن است به دلیل سود کلانی باشد که نظام سرمایه‌داری از مصرف تولیدات خود به جیب میزند! بار اصلی تامین این سود نیز بر دوش زنان است؛ باری که برنگرش، احساس و دارایی‌ زنان سوار شده است. 


آخرین مطالب

اخبار مرتبط