«به گزارش آستان قدس حسینی، در ایام میلاد باسعادت امام حسن مجتبی(ع)، جشن تکلیف دختران تازه مکلف شده برگزار گردید. در این جشن ابتکاری تازه اتفاق افتاد و آن، مراسم چادرگذاری بر سر نوگلان تازهمکلف شده توسط نماینده آیت الله سیستانی در کربلا بود.»
برگزاری جشن تکلیف برای دختران تازه مکلف شده، گامی اولیه و ابتدایی در راستای ترسیم جایگاه والا و مهم زن در اسلام ناب محمدی میباشد. حرکتی مفرح و زیبا که آغازی برای آموزش احکام مترقی اسلامی به نوگلان تازه مکلف شده است. ابتکار عتبه مقدسه حسینیه در مراسم جشن تکلیف که چادرگذاری بر سر دختران تازه مکلف توسط نمایندهی آیت الله سیستانی انجام گرفت، میتواند گام تربیتی مهمی در رابطه با شروع آشنایی دختران با مقولهی حجاب باشد.
اگرچه یک گزینهی مطلوب هم آن بود که چادرگذاری توسط پدران دختران انجام بشود؛ همانطور که مادران الگوی زنانگی برای دختران خود هستند، پدران نیز برای آنکه دخترشان در دوران بزرگسالی تبدیل به زنی مستقل، دارای اعتماد به نفس بالا و عزت نفس بالا بشوند نیاز است رابطهی عاطفی پدر_دختری را تقویت کرده و اصطلاحا از آن به عنوان پساندازی قابل توجه در امر تربیت دختر استفاده نمایند.
نکتهی مهم دیگر آنکه از آنجا که بیشتر روانشناسان و مشاوران خانواده تاکید دارند، برای در امان ماندن دختران از دام شیادان نیاز است پدران، دختر خود را لبریز از محبت نمایند؛ لذا حرکت زیبای چادرگذاری اگر بهوسیلهی پدر دختر در مراسم جشن تکلیف رقم بخورد میتواند تبدیل به خاطرهای شیرین برای دختر گردد به طوری که محبت پدری را از صمیم قلب احساس نموده و وجودش آمادهی پذیرش تعالیم دینی گردد. همچنین در این امر از سوی دختران احساس تعهدی نسبت به پدران شکل میگیرد که هر روز با رؤیت پدر یادآوری میشود و به تثبیت آن کمک میکند.
باید به خاطر داشت زمانیکه دختران به این اطمینان برسند که مورد محبت قلبی، افتخار و خیرخواهی پدرشان هستند، مسیر تربیت برای والدین هموارتر میگردد. این اطمینان به واسطهی بروز محبت پدر نسبت به دختر خود میتواند حاصل شود. جشن تکلیف، هدایای مرتبط با آن خصوصا هدیهی حجاب به دختر از جانب پدر میتواند جلوهای از بروز محبت پدر به دختر و اطمینان دختر از دوست داشته شدن توسط پدر خود گردد.